Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall λόγω Ουκρανίας και Κίνας

Εναλλαγές προσήμων στη Wall, εν μέσω ανησυχιών για την κρίση στην Ουκρανία και την οικονομία της Κίνας. Άνοδος για χρυσό. Κέρδη και για το πετρέλαιο. Πάνω από το 1,39 ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Βουτιά 14% για την Aeropostale.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι μετοχές στη Wall, μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση που διέγραψε τα κέρδη του S&P για το 2014, με τις ανησυχίες για την Ουκρανία και την Κίνα να παραμένουν στο προσκήνιο.

O Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 16.111 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% υψηλότερα στις 4.263 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 0,04% στις 1.847.

"Οι αγορές είναι νευρικές γιατί έχουμε δύο καταλύτες" ανέφερε αναλυτής στο Bloomberg."Πρώτον, έχουμε την κρίση στην Κριμαία και ο κόσμος θα έχει το βλέμμα στραμμένο στο δημοψήφισμα. Δεύτερον, υπάρχουν σημάδια ότι η ανάκαμψη της Κίνας θα είναι πιο δύσκολη από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς τι θα συμβεί μετά, οπότε οι επενδυτές κρατούν συντηρητική στάση και είναι αμυντικοί" πρόσθεσε.

Οριακή υποχώρηση εμφάνισαν στις ΗΠΑ οι τιμές παραγωγού το Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για μικρή άνοδο. Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά 0,1% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,2%.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2013 υποχώρησε το Μάρτιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν έπεσε στις 79,9 μονάδες το Μάρτιο, από 81,6 μονάδες το Φεβρουάριο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο 1,389.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,41% στα 1.378 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ 0,44% υψηλότερα κινείται το πετρέλαιο στα 98,64 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Ulta Salon Cosmetics & Fragrance ενισχύεται 7%, μετά από ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Βουτιά 14% πραγματοποιεί η μετοχή της Aeropostale. Η εταιρεία λιανικής ρούχων προέβλεψε απώλειες μέχρι και 75 σεντς ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο, αρκετά υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Πτώση 3% καταγράφει η μετοχή της Genaral Mills, μετά την έκδοση νέου outlook για το τρίτο τρίμηνο, όπου προβλέπει χαμηλότερα κέρδη ανά μετοχή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v