Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στη Wall Street

Πιέσεις ακούνται στη Wall Street. Βουτιά σχεδόν 30% για τις μετοχές Fannie Mae και Freddie Mac. Αρνητική επιρροή από τις διεθνείς αγορές αλλά και τα εγχώρια στατιστικά μεγέθη. Συνεχίζει ανοδικά ο χρυσός, μέχρι τα 1.350 δολ. Κάτω από τα 100 δολ. το πετρέλαιο.

Επιχείρηση σταθεροποίησης καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τις διεθνείς αγορές χωρίς ιδιαίτερη κατεύθυνση και το εγχώριο στατιστικό μέτωπο σε νηνεμία.

Οι δείκτες άνοιξαν με μικρή άνοδο, με τον S&P να αγγίζει νέο ρεκόρ, αλλά γρήγορα επικράτησαν τα  ήπια αρνητικά πρόσημα. Η συνεδρίαση εξελίσσεται με εναλλαγές προσήμων. Αυτήν την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 0,45% στις 16.344 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,59% στις 1.866 μονάδες, και ο Nasdaq κινείται 0,73% χαμηλότερα στις 4.302 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο πτώση άνω του 30% σημειώνουν οι μετοχές FannieMae και FreddieMac καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της  στεγαστικής χρηματοδότησης στς ΗΠΑ προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των δύο ομίλων.

Επιφυλακτικό κλίμα

Το αμερικανικό χρηματιστήριο «γιορτάζει» αυτήν την περίοδο τη συμπλήρωση 5 χρόνων ανοδικής αγοράς, bull market, και είναι διάχυτη μεταξύ των επενδυτών η αβεβαιότητα για την επόμενη κατεύθυνση όπως και οι φόβοι για διόρθωση.

Οι εξελίξεις από το διεθνές μέτωπο παραμένουν δυσμενείς, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα ασκούν έντονες πιέσεις στα αναδυόμενα χρηματιστήρια και στις αγορές εμπορευμάτων και μετάλλων.

Ο ρωσικός δείκτης Micex βούλιαξε 2% μετά την αργία της Δευτέρας. Στο ουκρανικό μέτωπο επικρατεί νηνεμία και οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται με μικρές, πτωτικές κυρίως, διακυμάνσεις.

Πτώση για την τιμή του πετρελαίου στα 99,68 δολ. ανά βαρέλι.

Ανοδικά συνεχίζουν οι τιμές του χρυσού, καθώς επικρατεί γενικότερη αποφυγή του ρίσκου και αναζήτηση «καταφυγίων». Το συμβόλαιο του πολύτιμου μετάλλου ενισχύθηκε έως 8 δολ. στα 1.350 δολάρια ανά ουγκιά.

Εγχώριες εξελίξεις

Σε ό,τι αφορά τα αμερικανικά στατιστικά, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης στον κλάδο των μικρών επιχειρήσεων της αμερικανικής οικονομίας βούλιαξε τον Φεβρουάριο κατά 2,7 μονάδες στο 91,4.

Ο δείκτης που αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το «ορόσημο» των 100 μονάδων από το 2006.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, πτώση 6% καταγράφει η μετοχή της American Eagle Outfitters λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Με άνοδο αντιδρά η Dick's Sporting Goods στα αποτελέσματά της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v