Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG:Trader της Lloyds έδωσε στην ΒΡ deal $500 εκατ.

Νέες αποκαλύψεις από το Bloomberg για το σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος. Πώς trader της Lloyds προκάλεσε βουτιά της στερλίνας μέσα σε λίγα λεπτά.

BBG:Trader της Lloyds έδωσε στην ΒΡ deal $500 εκατ.

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις του πρακτορείου Bloomberg αναφορικά με το νέο σκάνδαλο χειραγώγησης στην αγορά συναλλάγματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, trader της Lloyds Banking Group «έδωσε» στην BP πληροφορίες για κρίσιμα deal για την αγορά συναλλάγματος ύψους 500 εκατ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο Martin Chantree, που εργαζόταν επί 9έτη ως trader συναλλάγματος στη Lloyds φέρεται να ειδοποίησε trader του ενεργειακού ομίλου πως η τράπεζα θα προχωρούσε σε swap 300 εκατ. στερλινών ( 499 εκατ. δολ) με δολάρια και πως θα συνέχιζε την πώληση ανεξάρτητα από τις κινήσεις των τιμών. Η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε στις 10:53 τοπική ώρα και μέσα στα επόμενα 7 λεπτά, η στερλίνα υποχώρησε κατά 16 μονάδες βάσης έναντι του δολαρίου. Στις 11:00, όταν πλέον άρχισε να πουλά και η Lloyds, η συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας υποχώρησε στα 1,7590 από 1,5815 έναντι του δολαρίου.

«Ενώ το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε στοιχίζοντας στη Lloyds περίπου 750.000 δολ., ο Chantree είπε στους συναδέλφους του ότι ενδεχομένως μην έπρεπε να μοιραστεί αυτή την πληροφορία» αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δύο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις.

Η διαρροή πληροφοριών για την αγορά συναλλάγματος σε «παίκτες» εκτός του τραπεζικού χώρου ανοίγει ένα νέο μέτωπο στο σκάνδαλο χειραγώγησης της αγοράς συναλλάγματος που ήδη παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Περισσότερες από 10 ρυθμιστικές αρχές σε τρεις ηπείρους ερευνούν το θέμα από τον Ιούνιο και περισσότεροι από 20 trader έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους. Ο Chantree απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του στη Lloyds στις 3 Φεβρουαρίου.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v