Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα η Wall Street λόγω κινεζικών εξαγωγών

Διορθωτικά κινείται η Wall Street μετά τα ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα... γενέθλια της bull market. Δυσμενείς επιδράσεις από τις διεθνείς αγορές, με την βουτιά 3% στην Κίνα. Εκτίναξη για Chiquita και Fyffes.

Χαμηλότερα η Wall Street λόγω κινεζικών εξαγωγών

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η βουτιά στις κινεζικές εξαγωγές συγκρατεί τις επενδυτικές διαθέσεις στις διεθνείς αγορές.

Μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, που ώθησαν τον S&P 500 σε επίπεδα ρεκόρ, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινούνται ελαφρώς διορθωτικά.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,336% στις 16.397 μονάδες, ο S&P κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 1.875 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,17% στις 4.329.

Τα "γενέθλια" της  bull market 

Στην αγορά επικρατεί η επιφυλακτικότητα, καθώς η bull market «γιορτάζει» αυτή την περίοδο τα πέντε χρόνια της, και αρκετοί παρατηρητές εκτιμούν ότι ο κύκλος της ανόδου ίσως αρχίσει να εκτονώνεται.

Ο S&P 500 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σε επίπεδα ρεκόρ κι έχει ενισχυθεί 170% και άνω από τον Μάρτιο του 2009.

Δεν έχουν προγραμματιστεί στατιστικές ανακοινώσεις για σήμερα και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ομιλίες δύο στελεχών της Fed.

Μεγάλο deal στις εταιρικές ειδήσεις

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Chiquita Brands International εκτινάσσεται 13% μετά την ανακοίνωση συγχώνευσης με τη Fyffes, η μετοχή της οποίας εκτινάσσεται 40% στην Ιρλανδία.

Η μετοχή της McDonald's υποχωρεί λόγω της ανακοίνωσης πτώσης στις μηνιαίες πωλήσεις.

Η Bed Bath & Beyond Inc. ενισχύεται κατόπιν της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου.

Οι διεθνείς αγορές

Τα διεθνή χρηματιστήρια κινούνται σταθεροποιητικά στα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών που κατακτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές καθώς και στις αγορές εμπορευμάτων, εξαιτίας της βουτιάς 18% στις εξαγωγές της Κίνας. Τα χρηματιστήρια της Κίνας έκλεισαν με βαθιές απώλειες 3% και πλέον.

Αντιθέτως, η νηνεμία στο γεωπολιτικό μέτωπο της Κριμαίας στηρίζει τις ευρωαγορές σε σταθεροποιητική εικόνα με μικτά πρόσημα.

Ο χρυσός ευνοείται από την αποφυγή του ρίσκου και αποκομίζει μικρά κέρδη στα 1.339 δολ. ανά ουγκιά.

Η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη κινείται στα 100,91 δολ. με πτώση 1,63%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v