Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Chobani: Μελετά πώληση μεριδίου 20%

Οι πηγές του Reuters αναφέρουν ότι η εταιρία συνεργάζεται με την Bank of America, καθώς μελετά πώληση μεριδίου σχεδόν 20% και συνομιλεί με ομίλους καταναλωτικών προϊόντων και με private equity.

Chobani: Μελετά πώληση μεριδίου 20%

Η εταιρία παραγωγής γιαουρτιού Chobani, μελετά την πώληση μεριδίου μειοψηφίας, σε μια συμφωνία που αποτιμά την επιχείρηση κοντά στα 2,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters.

Οι ανώνυμες πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι η εταιρία συνεργάζεται με την Bank of America, καθώς μελετά πώληση μεριδίου σχεδόν 20% και συνομιλεί με ομίλους καταναλωτικών προϊόντων και με private equity για να «σφυγμομετρήσει» το ενδιαφέρον.

Η εταιρία του τουρκικής καταγωγής Hamdi Ulukaya, έχει έδρα στην Νέα Υόρκη και παρασκευάζει «ελληνικού τύπου» όπως το διαφημίζει, γιαούρτι, το οποίο κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πωλήσεις της Chobani αυξήθηκαν 30% και πλέον το 2013 ξεπερνώντας το 1 δισ. δολ. σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από την επιχείρηση, αν και η εταιρία υπέστη πλήγμα τον Σεπτέμβριο που υποχρεώθηκε να ανακαλέσει προϊόντα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v