Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές ανέλαβαν τα ηνία στη Wall

Δεύτερη συνεδρίαση απωλειών στη Wall Street. Προβληματίζουν τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Βουτιά 31% για Fannie Mae και 27,5% για Freddie Mac. Παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την ουκρανική κρίση. Άνοδος για χρυσό.

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall με το δείκτη S&P στην έναρξη της συνεδρίασης να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό.

Πτώση άνω του 27% σημείωσαν οι μετοχές Fannie Mae και Freddie Mac καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της στεγαστικής χρηματοδότησης στις ΗΠΑ προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των δύο ομίλων.

Ο τίτλος της Urban Outfitters υποχώρησε 4,9% καθώς η διοίκηση γνωστοποίησε τις επιφυλάξεις της για τη κερδοφορία του ομίλου στο α' τρίμηνο. Ωστόσο για το δ' τρίμηνο ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα καθώς τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 59 σεντς έναντι 54 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, η μετοχή της J.C. Penney ενισχύθηκε 2,9% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής της από τη Citigroup. Συγκεκριμένα η Citigroup έδωσε σύσταση «Buy» από «Νeutral» για τον τίτλο προβλέποντας ότι ο όμιλος για πιάσει τους στόχους εσόδων για το 2014.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,41% στις 16.351,25 μονάδες, ο S&P έκλεισε με απώλειες 0,51% στις 1.867,63 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,63% στις 4.307,19 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο δείκτης εμπιστοσύνης στον κλάδο των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ βούλιαξε τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης της ένωσης National Federation of Independent Business διολίσθησε 2,7 μονάδες στο 91,4.

Από πλευράς διεθνών εξελίξεων, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η ουκρανική κρίση. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας ανακήρυξε σήμερα την ανεξαρτησία της περιοχής από την Ουκρανία, εν όψει του δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου. Την ίδια ώρα Ε.Ε. και ΗΠΑ πιέζουν τη Ρωσία να συμφωνήσει σε διπλωματική λύση πριν το δημοψήφισμα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,36 δολ. με πτώση 1,3% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 1,5% στα 24,80 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3866. Επιπλέον με οριακές διακυμάνσεις κινήθηκε το δολάριο σε σχέση με το γεν, στα 103,31.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,79%. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί δημοπρασία 10ετών ομολόγων της τάξεως των 13 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,4% στα 99,68 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.348 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v