Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία πτώση 2,4% για τον Dow Jones

Απώλειες στη Wall Street εν αναμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία. Προβληματίζει η κινεζική οικονομία. Πέμπτη πτωτική συνεδρίαση για Dow. Εβδομαδιαία πτώση 2% για S&P και 2,1% για Nasdaq. Πενθήμερη "βουτιά" 3,6% για το πετρέλαιο.

Με ήπιες διακυμάνσεις και πτωτικές διαθέσεις κινήθηκε σήμερα η Wall Street εν αναμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία αλλά και της στάσης που θα κρατήσουν, Ρωσία και Δύση.

Επιπλέον στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος παραμένει η Κίνα και τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Σύμφωνα με σχόλιο αναλυτή στο Bloomberg, «οι αγορές είναι νευρικές για δύο λόγους. Πρώτον, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και του δημοψηφίσματος στην Κριμαία. Δεύτερον, εξαιτίας της Κίνας και των ενδείξεων ότι η ανάκαμψη θα είναι πολύ πιο δύσκολη απ' όσο αναμενόταν».

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,26% στις 16.066,57 μονάδες, ο S&P έκλεισε με απώλειες 0,28% στις 1.841,13 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,35% στις 4.245,40 μονάδες.

Από πλευράς οικονομικών εξελίξεων, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2003 καθώς μειώθηκε στις 79,9 μονάδες το Μάρτιο έναντι 81,6 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 82 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Yahoo ενισχύθηκε 1% μετά από πτώση πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων, την ώρα που ο όμιλος Alibaba Group –η Yahoo κατέχει ποσοστό 24% - ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,14 δολ. με άνοδο 0,2% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 2,4% στα 23,70 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,3% σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3903. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα για πέμπτη διαδοχική ημέρα σε σχέση με το γεν, στα 101,43.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,65% μετά τη βουτιά 9 μονάδων της Πέμπτης.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,8% στα 98,98 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 3,6% στην εβδομάδα και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 1.383 δολ./oz., σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 3%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v