Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το πτωτικό σερί του Dow Jones

Κέρδη για Dow μετά από 5 συνεδριάσεις απωλειών. Ικανοποίησαν τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Παραμένει στο προσκήνιο η ουκρανική κρίση. Στο επίκεντρο και η Fed. Πτώση 8% για τη μετοχή της Herbalife. Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ οδήγησαν σε κέρδη τους δείκτες την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην ουκρανική κρίση.

Αναλυτικά η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,6% τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία ανάπτυξη από τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο μόλις 0,2%.

Παράλληλα ο δείκτης κατασκευαστικού κλίματος βελτιώθηκε το Μάρτιο καθώς ανήλθε στις 47 μονάδες έναντι 46 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση κάτω του 50 υποδεικνύει συρρίκνωση.

Επιπλέον στο προσκήνιο παραμένουν οι εξελίξεις στην Ουκρανία μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία και το επίσημο αίτημα για προσάρτηση στη Ρωσία. Αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας η Μόσχα. Με κυρώσεις αντιδρά η Δύση. Άλμα 4% για το ρωσικό δείκτη MICEX.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,13% στις 16.247,22 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,96% στις 1.858,83 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,81% στις 4.279,95 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι μετοχές στη Wall υποχώρησαν 2% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο εξαιτίας της επιδείνωσης της κρίσης στην Ουκρανία καθώς και των ανησυχιών για τις οικονομικές εξελίξεις στην Κίνα.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Yahoo ενισχύθηκε 4% μετά την έναρξη των διαδικασιών εισαγωγής της κινεζικής Alibaba Group στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Σημειώνεται ότι η Yahoo κατέχει ποσοστό 24%.

Επιπλέον ο τίτλος της Abode Systems κινήθηκε ανοδικά καθώς η RBC Capital Market αναβάθμισε την τιμή στόχο για το δωδεκάμηνο.

Στον αντίποδα η μετοχή της Herbalife υποχώρησε 8% καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για απάτη.

Πέρα όμως από τα επιχειρηματικές ειδήσεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά την Τρίτη.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,46 δολ. με άνοδο 5,8% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 3,5% στα 24,65 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3931. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε ανοδικά σε σχέση με το γεν, στα 101,64.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης στο 2,67%, έχοντας την προηγούμενη εβδομάδα υποχωρήσει συνολικά κατά 13 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,8% στα 98,04 δολάρια ανά βαρέλι, και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στα 1.366 δολ./oz..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v