Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 7,6% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ

Ανακάμπτει η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου. Αύξηση πωλήσεων κατά 7,6% το Φεβρουάριο σε ετήσια βάση. Πρωταθλήτρια πωλήσεων η Skoda. Ισχυρή άνοδος για Volkswagen και Renault.

Αύξηση 7,6% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ

Θετικά είναι τα μηνύματα για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς οι πωλήσεις οχημάτων στη Γηραιά Ήπειρο αυξήθηκαν το Φεβρουάριο κατά 7,6%. Πρόκειται για τον έκτο συνεχή μήνα ανόδου που στηρίζεται στην ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και στη ζήτηση για τα νέα μοντέλα που παρουσίασαν εταιρίες όπως η Renault και η Audi. 

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 894.730 οχήματα, από 831.371 το Φεβρουάριο του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις της Volkswagen αυξήθηκαν κατά 7,2% με ισχυρή ζήτηση για το νέο μοντέλο A3 της Audi. Άλμα 12% καταγράφηκε στις πωλήσεις της Renault, η οποία προσέθεσε στην παραγωγή τα ης το μοντέλο Captur, ενώ παράλληλα ευνοείται από τις πωλήσεις της Dacia. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Skoda με αύξηση πωλήσεων κατά 22%.

«Η ζήτηση ήταν χαμηλή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που τώρα μόνο ανοδικά μπορεί να κινηθεί» δήλωσε ο Eric Houser αναλυτής του κλάδου ο οποίος υποστήριξε ότι η αύξηση των πωλήσεων στηρίζεται και από ανάγκες αντικατάστασης «με πολλά αυτοκίνητα που τελειώνει το leasing, καθώς ο αριθμός των αυτοκινήτων που είναι μεταξύ 3 και 5 ετών είναι μεγαλύτερος από ποτέ» 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v