Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι δείκτες στη Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed

Περιορίστηκαν οι αρχικές πιέσεις στη Wall μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Επιβεβαιώθηκε η μείωση των προγραμμάτων ρευστότητας εντός του έτους. Αναφορά για χρήση νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων. Υποχωρούν χρυσός και πετρέλαιο.

Αρχικά εντάθηκαν οι πιέσεις στη Wall Street αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed όπου μεταξύ άλλων επιβεβαιώνεται η πρόθεση των στελεχών της τράπεζας να προχωρήσουν σε μείωση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων εντός του έτους. Ωστόσο δεν δόθηκαν περισσότερες ενδείξεις για τον συγκεκριμένο μήνα που θα ξεκινήσει ο περιορισμός του προγράμματος.

Αργότερα οι επενδυτές έκριναν ως θετική την αναφορά για χρήση νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων που θα μετριάσουν την αντίδραση των αγορών με τους δείκτες να ανακάμπτουν.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,2% στις 14.972 μονάδες, ο S&P κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 1.651 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,12% στις 3.618 μονάδες.

Σημαντικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανακοινώνουν και σήμερα αποτελέσματα και η μετοχή της Lowe αντιδρά με άνοδο ενώ η Staples βουλιάζει μετά την κοινοποίηση των μεγεθών τους.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν δυναμικά κατά 6,5% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών ανήλθαν στα 5,39 εκατομμύρια, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2009.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα στατιστικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων και συγκεκριμένα τις μεταπωλήσεις κατοικιών.

Όλα τα βλέμματα όμως είναι επικεντρωμένα στην κοινοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Ιουλίου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές ελπίζουν ότι τα πρακτικά θα ρίξουν φως στο κρισιμότερο ερώτημα που απασχολεί αυτή την περίοδο τις αγορές, το πότε θα αρχίσει η Fed να μειώνει την παροχή ρευστότητας.

Η πλειοψηφία των αναλυτών προβλέπουν ότι η ανάκληση θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και η Fed θα μειώσει τις αγορές, από τα 85 δισ. δολ. τον μήνα στα 75 δισ. δολ. τον μήνα.

Η Wall Street κατάφερε χθες μικρά κέρδη, χάρη στα καλά αποτελέσματα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

Εκτός από την Lowe (+0,9%) και την Staples (-9%), ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα και η Toll Brothers (+3%).

Πιέσεις επικρατούν και στις περισσότερες διεθνείς αγορές.

Στα εμπορεύματα, οι τιμές του χρυσού συνεχίζουν χαμηλότερα και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου "χάνει" 4 δολ. στα 1.369 δολάρια. Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 0,62% στα 104,41 δολ. ανά βαρέλι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v