Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι χειρότερες ζημιές 10ετίας για τους short sellers

Οι πλέον σορταρισμένες μετοχές του Russell 3000 έχουν ενισχυθεί 33,8% από τις αρχές του έτους ως τα μέσα Αυγούστου, σε σχέση με άνοδο 18,3% για το σύνολο των 3000 μετοχών του δείκτη. Ετσι, όσοι πόνταραν "ανάποδα" έχασαν πολλά κεφάλαια.

Οι χειρότερες ζημιές 10ετίας για τους short sellers

Οι short sellers έχουν έλθει αντιμέτωποι με τις χειρότερες ζημιές σε μια 10ετία τουλάχιστον, σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal, καθώς πολλές μετοχές εναντίον των οποίων είχαν ποντάρει, συνεχίζουν να εκτινάσσονται.

Το short selling αφορά συναλλαγές επί μετοχών με πρόβλεψη πτώσης του τίτλου. Η διάψευση των αρνητικών στοιχημάτων των μεγάλων short sellers έχει προκαλέσει σημαντικές απώλειες σε πολλούς διαχειριστές hedge-fund υψηλού προφίλ, όπως ο William Ackman και ο David Einhorn, οι οποίοι έχουν κάνει μεγάλες και «πολυδιαφημισμένες» short τοποθετήσεις.

Όμως η αγορά τους έχει "απογοητεύσει".

Οι 100 μετοχές του δείκτη Russell 3000 στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο «σορτάρισμα» έχουν θεαματικά καλύτερη εμφάνιση (outperform) σε σχέση με τον δείκτη, σύμφωνα με την ανάλυση της WSJ, που παραθέτει στοιχεία της S&P Capital IQ.

Συγκεκριμένα οι πλέον σορταρισμένες μετοχές του Russell 3000 έχουν ενισχυθεί 33,8% από τις αρχές του έτους ως τα μέσα Αυγούστου, σε σχέση με άνοδο 18,3% για το σύνολο των 3000 μετοχών του δείκτη.

Τα μετοχικά hedge funds κατά κανόνα εμφανίζουν outperform (καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τον μέσο όρο) όταν οι αγορές πέφτουν, αλλά έχουν underperform στις ανόδους των αγορών, δεδομένου ότι κατά κανόνα «ασφαλίζουν» με hedging τις τοποθετήσεις τους, στοιχηματίζοντας εναντίον μετοχών.

Όμως τώρα η απόκλιση είναι μεγαλύτερη από συνήθως. Μέχρι τον Ιούλιο, τα stock hedge funds είχαν απόδοση 7,7% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με 19,6% του δείκτη Standard & Poor's 500 στην Wall Street.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v