Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Wall Street με το βλέμμα στα yields

Προσπάθεια ανάκαμψης μετά το πρόσφατο «ξεπούλημα» καταβάλλει η Wall Street, αλλά οι διαθέσεις παραμένουν επιφυλακτικές εν αναμονή των πρακτικών της Fed. Συνεχίζει υψηλότερα το yield στο 10ετές ομόλογο. Διορθώνει η τιμή του πετρελαίου.

Απρόθυμοι για μεγάλες κινήσεις εμφανίζονται οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναμένοντας ενδείξεις για το κρίσιμο ζήτημα της στρατηγικής της Federal Reserve όσον αφορά την παροχή ρευστότητας.

Μετά το «ξεπούλημα» στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση σταθεροποιητικά, με ήπια πτώση. Αυτή την ώρα τα πρόσημα γίνονται ελαφρώς ανοδικά και ο Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 15.089 μονάδες, ο S&P κινείται 0,13% υψηλοτερα στις 1.658 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,51% στις 3.621 μονάδες.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες του 2013 σε ποσοστό και μονάδες και ολοκλήρωσε τη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάιο του 2012.

Μία από τις αιτίες του ξεπουλήματος ήταν η εκτίναξη στα treasury yields, όπου το yield στο 10ετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011, λόγω των φόβων ότι η κεντρική τράπεζα Fed θα αρχίσει να ανακαλεί το πρόγραμμα παροχής άφθονης ρευστότητας στην αγορά. Το yield συνεχίζει και σήμερα να ενισχύεται και κερδίζει 3 μονάδες βάσης στο 2,857%.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, την Τετάρτη, από την οποία οι παρατηρητές περιμένουν ενδείξεις για τη συνέχιση της πιστωτικής πολιτικής.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η διαδικασία ανάκλησης θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Κατά τα λοιπά, ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της JP Morgan Chase, μετά την είδηση ότι τελεί υπό έρευνα στην Κίνα σχετικά με την τακτική προσλήψεων που εφαρμόζει.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Urban Outfitters και η Bob Evans Farms.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι τιμές του χρυσού κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα.

Στις αγορές πετρελαίου, η ποικιλία West Texas Intermediate υποχωρεί ελαφρώς 0,26% στα 107,11 δολάρια ανά βαρέλι, εμφανίζοντας διορθωτικές τάσεις μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις, στον απόηχο των ταραχών στην Αίγυπτο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v