Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα για τον Dow- Σε υψηλό 2 μηνών ο χρυσός

Μικτά πρόσημα στη Wall. Απώλειες στο κλείσιμο για τον Dow. Στήριξη από τα καλά αποτελέσματα εταιρειών λιανικού εμπορίου. Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο. Υποχώρησε από το υψηλό 2 ετών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τα καλά αποτελέσματα β' τριμήνου εισηγμένων εταιρειών λιανικού εμπορίου κράτησαν σε θετικό έδαφος τους S&P και Nasdaq παρά τον σκεπτικισμό της πλειοψηφίας των επενδυτών αναφορικά με τον χρόνο έναρξης της μείωσης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από τη Fed.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε στις 30 με 31 Ιουλίου, με τους επενδυτές να προσβλέπουν σε ενδείξεις για τις προθέσεις της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με τον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι δείκτες Dow και S&P υποχώρησαν για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του έτος.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Best Buy, ενισχύθηκε 9% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων πωλήσεων στο β' τρίμηνο.

Αντίστοιχα ανοδικά κινήθηκε και ο τίτλος της J.C. Penney καθώς οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν λιγότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Πάντως η πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων και ειδικά οι μεγάλες απώλειες στις αναδυόμενες αγορές, που αποδίδονται στην «αναδίπλωση» των επενδυτικών κεφαλαίων λόγω της προοπτικής ανάκλησης της παροχής ρευστότητας στις ΗΠΑ, εξακολουθούν να περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,05% στις 15.002,99 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,38% στις 1.652,35 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,68% στις 3.613,59 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,82 δολ. με πτώση 2,3% ενώ αντίθετα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 2,2% στα 27,92 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,3418 και αντίστοιχα σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, το δολάριο κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 97,38 γεν.

Επιπλέον, οι φόβοι για αναδίπλωση των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές πίεσαν και πολλά ασιατικά νομίσματα με την ινδική ρουπία να διολισθαίνει σε αρνητικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα για πρώτη φορά μετά από 4 διαδοχικές ανοδικές ημέρες. Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 2,82% υποχωρώντας κατά 7 μονάδες βάσης αφού πρώτα τη Δευτέρα είχε πιάσει υψηλό αντίστοιχο του Ιουλίου 2011, στο 2,90%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2.35% στα 104,58 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,4% στα 1.372 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v