Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιανεμπόριο "στηρίζει" την αντίδραση της Wall

Τα καλά Q2 των μεγάλων αλυσίδων λιανικού εμπορίου στηρίζουν την Wall Street σε ανάκαμψη μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις. Υποχωρεί 1,7% το 10ετές yield. Συνεχίζονται οι «βουτιές» στην Ασία με νέο αρνητικό ρεκόρ για την ινδική ρουπία.

Τα καλά αποτελέσματα μεγάλων αλυσίδων λιανικού εμπορίου των ΗΠΑ βοηθούν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο να «ξεπεράσουν» το δυσμενές διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα και να ανακάμψουν μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 15.058 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,6% στις 1.656 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,71% υψηλότερα στις 3.615 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται σήμερα οι μετοχές των εταιριών λιανικής πώλησης που ανακοινώνουν αποτελέσματα β΄ τριμήνου.

Η Best Buy εκτινάσσεται 13% μετά την ανακοίνωση του Q2, η Urban Outfitters ενισχύεται 9% ενώ η μετοχή της Home Depot κινειται 3% υψηλότερα.

Πάντως η πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων και ειδικά οι μεγάλες απώλειες στις αναδυόμενες αγορές, που αποδίδονται στην «αναδίπλωση» των επενδυτικών κεφαλαίων λόγω της προοπτικής ανάκλησης της παροχής ρευστότητας στις ΗΠΑ, εξακολουθούν να περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον σε αυτό το πεδίο εστιάζεται στην αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, που θα προσφέρει ενδείξεις για τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι traders παρακολουθούν επίσης στενά το yield στο 10ετές επιτόκιο του αμερικανικού δημοσίου, που υποχωρεί 1,72% αυτή την ώρα στο 2,83% μετά την χθεσινή αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2011.

Εξαιτίας της ανόδου στα Treasury yields, η Wall Street διολίσθησε χθες και οι δείκτες Dow και S&P 500 έκλεισαν με πτώση επί 4η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι φόβοι για αναδίπλωση των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές πίεσαν και πολλά ασιατικά νομίσματα με την ινδική ρουπία να διολισθαίνει σε αρνητικό ρεκόρ έναντι του δολαρίου.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 2,6% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 2,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v