Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: «Κατακλυσμός» λανθασμένων trades στα παράγωγα

Η Goldman Sachs σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικές ζημίες ή ρίσκα από το ζήτημα που προέκυψε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

ΗΠΑ: «Κατακλυσμός» λανθασμένων trades στα παράγωγα

Κατακλυσμός λανθασμένων trades χτύπησε την αγορά options των ΗΠΑ στο άνοιγμά της όταν η Goldman Sachs έστειλε κατά λάθος εντολές λόγω τεχνικού προβλήματος.

Μεγάλα χρηματιστήρια για συναλλαγές σε παράγωγα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται πλατφόρμες που διαχειρίζονται οι CBOE Holdings, Nasdaq OMX Group και NYSE Euronext, δήλωσαν πως επανεξετάζουν τα trades, τα οποία εστάλησαν το πρώτο 20λεπτο συναλλαγών και επηρέασαν τις options σε μετοχές με σύμβολα που ξεκινούν με γράμματα από το H έως το L.

Τα χρηματιστήρια έχουν την επιλογή να προσαρμόσουν τις τιμές ή να ακυρώσουν τα trades εάν κρίνουν πως έγιναν κατά λάθος. Το NYSE Amex Options δήλωσε πως περιμένει ότι τα περισσότερα trades θα ακυρωθούν.

Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικές ζημίες ή ρίσκα από το ζήτημα που προέκυψε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v