Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί ξεκινά η Wall Street το Q3-Άλμα για χρυσό

Με αποφασιστική άνοδο ξεκινά το Q3 μετά το κερδοφόρο Q2 η Wall Street. Στο επίκεντρο τα στατιστικά μεγέθη για την μεταποίηση στις μεγάλες οικονομίες. Κινητικότητα σε τεχνολογικές μετοχές, τακτοποιήσεις θέσεων ενόψει αργίας. Δυναμική αντίδραση χρυσού +2,6%.

Με θετικά πρόσημα ξεκινούν το δεύτερο εξάμηνο οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το επίκεντρο στραμμένο στα στατιστικά στοιχεία για την μεταποίηση στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,06% στις 15.067 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,1% στις 1.624 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,4% στις 3.451 μονάδες.

Νωρίτερα, οι δείκτες ΡΜΙ έδειξαν σταθεροποίηση στην ευρωζώνη και αναρρίχηση σε υψηλό 25 μηνών στην Βρετανία, αλλά στην Ασία οι δείκτες έδειξαν απότομη επιβράδυνση σε Κίνα, Νότιο Κορέα και Ταϊβάν.

Στις ΗΠΑ, η δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης ανέκαμψε τον Ιούνιο σε επίπεδα ανάπτυξης και ανήλθε στο 50,9 από 49 τον Μάιο.

Θα ανακοινωθούν επίσης στοιχεία για την αγορά ακινήτων.

Η Wall Street έκλεισε τον Ιούνιο με απώλειες (με πτώση 1,5% για τον δείκτη S&P) αλλά το δεύτερο τρίμηνο με άνοδο.

Οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη για τον μεγάλο εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Κινητικότητα στην σημερινή συνεδρίαση παρουσιάζει η μετοχή της Apple καθώς φημολογείται ότι θα εισάγει το «iWatch» στην Ιαπωνία, συσκευή που θα μοιάζει με ρολόι.

Η μετοχή της BlackBerry υποχωρεί 3% κατόπιν υποβαθμίσεων από Deutsche Bank και Société Générale.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή του χρυσού, που ολοκλήρωσε το δεύτερο τρίμηνο με συνολικές απώλειες 23%, εμφανίζει θετική αντίδραση. Το συμβόλαιο Αυγούστου του πολυτίμου μετάλλου ενισχύεται 2,6% στα 1.255 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v