Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στην Wall

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα macro. Ανοδικό γύρισμα για χρυσό. Πτώση για πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ. Βουτιά πάνω από 20% για Blackberry. Πιέσεις σε αμερικανικά ομόλογα.

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι μετοχές στη Wall, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στα σχόλια των αξιωματούχων της Fed και στις ανακοινώσεις για τον δείκτη μεταποίησης Chicago PMI και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. 

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,22% στις 14.922 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05% στις 1.614 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,39% στις 3.415 μονάδες.

Πτώση στις 84,1 μονάδες σημείωσε τον Ιούνιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Michigan. Υποχώρηση στις 83 μονάδες περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI υποχώρησε τον Ιούνιο στο 51,6 από 58,7 τον Μαϊο

Ο αξιωματούχος της Fed, Jeremy Stein, υποστήριξε την Παρασκευή ότι οι αγορές παρερμήνευσαν τις δηλώσεις του Ben Bernanke την περασμένη εβδομάδα για την λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο κ. Stein δήλωσε ότι τα σχόλια του κ. Bernanke σηματοδοτούν μια μικρή μετατόπιση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τις πληροφορίες που είναι διατεθειμένη να δώσει για τους στόχους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

"Ερμηνεύω τις παρατηρήσεις του κ. Bernanke στη συνέντευξη τύπου ως μια προσπάθεια να εξηγήσει καλύτερα τη μέχρι σήμερα γενική ιδέα της «σημαντικής βελτίωσης»" υπογράμμισε ο κ. Stein.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει απώλειες 0,48% στα 96,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,19% στα 1.226 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει απώλειες ως και 1,50%.

Σημειώνεται ότι χθες το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε κάτω από τα 1.200 δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2010.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Τα αμερικανικά ομόλογα επέστρεψαν σε πτωτική τροχιά, με την απόδοση του 10ετους τίτλου να σημειώνει άνοδο 7 μονάδων βάσης, στο 2,54%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 22% πραγματοποιεί η μετοχή της Blackberry, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

H Blackberry ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 84 εκατ. δολάρια ή 16 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 1 Ιουνίου.

Πτώση 9% καταγράφει η μετοχή της Accenture, καθώς η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα του 2013.

Άνοδο 1% πραγματοποιεί η μετοχή της Pfizer, μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας ότι θα αυξήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά 10 δισ. δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v