Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Κίτρινος" πυρετός στη Wall Street

Aπώλειες άνω του 1,5% καταγράφει η Wall Street μετά την πτώση στις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές. Πιέσεις σε πετρέλαιο, χρυσό και ασήμι. Ενισχύεται το δολάριο. Σε υψηλά δυο ετών η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου.

Απώλειες καταγράφει η Wall Street μετά την ισχυρή πτώση που σημείωσε νωρίτερα το χρηματιστήριο της Κίνας και εν μέσω φόβων για κρίση ρευστότητας. 

Η σημερινή ήταν η χειρότερη ημέρα από το 2009 για το χρηματιστήριο της Κίνας. Ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε 5,3% και έκλεισε κάτω από τις 2.000 μονάδες για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο. Απώλειες σημείωσαν και οι υπόλοιπες μεγάλες ασιατικές αγορές, ενώ στο κόκκινο βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές αγορές.

Από το εταιρικό μέτωπο, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των Citigroup, Goldman Sachs και Βank of America. Πιέσεις δέχεται και ο τίτλος της Apple μετά την υποβάθμιση της εταιρίας από την Jefferies.

Στον αντίποδα ισχυρή άνοδο καταγράφει η Vanguard Health Systems μετά την συμφωνία για εξαγορά της από την Tenet Healthcare Corp.

Πιέσεις καταγράφονται και στις τιμές των εμπορευμάτων. Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα επίπεδα των 93 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες της τάξεως του 1% στα 1.283 δολάρια ανά ουγκιά.

Πτώση και για το ασήμι με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 19 δολάρια ανά ουγκιά, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων από την UBS. Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι φέτος το ασήμι θα κινηθεί στα 24 δολάρια, εκτίμηση κατά 17% χαμηλότερη από την προηγούμενη. Στον αντίποδα κέρδη σημειώνει το δολάριο που κινείται στα επίπεδα του 1,31 ευρώ.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί η υποχώρηση της τιμής του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου και η ενίσχυση της απόδοσης σε υψηλά δυο ετών και συγκεκριμένα στο 2,63%. 

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 14.575 μονάδες με απώλειες 1,52%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones μόλις καταγράφουν κέρδη. Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,3%, στις 3.313 μονάδες. Απώλειες 1,4% για τον S&P, που διαμορφώνεται στις 1.569 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v