Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall εν αναμονή της Fed

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στη Fed. Απώλειες πάνω από 1% για χρυσό. Άνοδος για πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν.

Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή και τις ενάρξεις κατοικιών και ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην συνεδρίαση της Fed. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,98% στις 15.328 μονάδες, ο S&P σημειώνει άνοδο 0,85% στις 1.653 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,98% υψηλότερα στις 3.486 μονάδες.

"Μπορείτε να στοιχηματίσετε και το τελευταίο σας δολάριο, θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τις αγορές ότι η Fed δεν πρόκειται να περιορίσει το πρόγραμμα διάσωσης σύντομα" ανέφερε αναλυτής του Marketwatch, σχετικά με την ομιλία του Bernanke την Τετάρτη. 

Οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών αυξήθηκαν τον Μάιο, μετά από μια μεγάλη πτώση τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη.

Αναλυτικά, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών αυξήθηκαν τον Μαϊο κατά 6,8% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 914.000 από 853.000 τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα οι οικοδομικές άδειες μειώθηκαν κατά 3,1% τον Μαϊο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 974.000.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% το Μαϊο, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών στις κατοικίες, τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο.

Οι τιμές στην ενέργεια αυξήθηκαν κατά 0,4%, ενώ οι τιμές στα τρόφιμα υποχώρησαν κατά 0,1%.

Ο δομικός δείκτης, στον οποίο δεν περιλαμβάνονται οι ευμετάβλητες τιμές στα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 0,2%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της AT&T σημειώνει κέρδη πάνω από 1,3%.

Η Flir Systems πραγματοποιεί άνοδο 5,8%, μετά την αύξηση της σύστασης της μετοχής σε "buy" από την Raymond & James. 

Άλμα 16% καταγράφει η Walter Energy, μετά την πρόβλεψη της Morgan Stanley για τριπλασιασμό των μετοχών της εταιρείας. 

Πτώση 4,8% πραγματοποιεί η μετοχή της Hormel, μετά την μείωση των προβλέψεων της εταιρείας για τα κέρδη του 2013.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο ενισχύεται 0,83% στα 98,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,16% στα 1.367 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει οριακά έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v