Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall ενόψει Fed

Σε θετικό έδαφός κινούνται οι μετοχές στη Wall, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στη σύσκεψη της Fed. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Οριακές απώλειες για χρυσό. Άλμα 6% για την Netflix.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke την Τετάρτη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,50% στις 15.146 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,45% στις 1.634 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,60% υψηλότερα στις 3.444 μονάδες.

Η Fed θα ξεκινήσει αύριο τη διήμερη συνάντηση για την εξέταση της νομισματικής πολιτικής, με τους αναλυτές να περιμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα κατευνάσει τους φόβους για μια πρόωρη επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

"Περιμένουμε ότι αυτή την εβδομάδα ο Bernanke θα συνεχίσει να λέει ότι το QE θα επιβραδυνθεί κάποια στιγμή αυτό το χρόνο, θα βασίζεται σε δεδομένα και ότι απέχουμε ακόμα πολύ από τον περιορισμό της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Fed" ανέφερε αναλυτής στο Marketwatch.

"Αλλά πιστεύουμε ότι η Fed θα δυσκολευτεί να προχωρήσει πολύ νωρίς σε μια επιβράδυνση του προγράμματος" πρόσθεσε.

Από το μέτωπο των macro, η National Association of Home Builders ανακοίνωσε ότι ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο τον Ιούνιο, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από το 2006, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε .

Ειδικότερα, ο δείκτης κατασκευαστικής κατασκευαστικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 52 μονάδες τον Ιούνιο, από 44 μονάδες τον Μαϊο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 6% πραγματοποιούν η μετοχή της Netflix, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της εταιρείας με την DreamWorks.

Η μετοχή της Smithfields Foods αυξήθηκε 1,3%, μετά από έκθεση που δείχνει ότι η εταιρεία μπορεί να αξίζει πάνω από 4,7 δισ. δολάρια.

Άνοδο 1,2% σημειώνει η μετοχή της Boeing, λίγο πριν την έναρξη του Paris Air Show, του μεγαλύτερου φόρουμ της αεροπορικής βιομηχανίας για την εισαγωγή νέων μοντέλων.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί πτώση 0,26% στα 1.384 ευρώ ανά ουγκιά, ενώ άνοδο 0,30% πραγματοποιεί το πετρέλαιο στα 98,15 ευρώ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα κυμαίνεται στο επίπεδο των 94 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v