Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση λόγω κεντρικών τραπεζών στην Wall Street

Οι αμφιβολίες για την διάρκεια της παροχής άφθονης ρευστότητας από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, πιέζουν σε έντονες απώλειες τα διεθνή χρηματιστήρια. ΒοJ, Fed και Καρλσρούη στο επίκεντρο. Περιορίζουν την πτώση τα καλά στατιστικά στην Wall.

Πτώση λόγω κεντρικών τραπεζών στην Wall Street

Οι επενδυτές που περίμεναν πρόσθετη χαλάρωση από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας απογοητεύτηκαν και πιέζουν σε μεγάλες απώλειες τα διεθνή χρηματιστήρια.

Η Wall Street άνοιξε με πτώση περί το 1% αλλά οι πιέσεις περιορίστηκαν στην συνέχεια και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 15.167 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,6% στις 1.633 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,57% χαμηλότερα στις 3.454 μονάδες.

Εκτός από την απραξία της Bank of Japan, άλλοι παράγοντες που ασκούν αρνητικές επιδράσεις στα χρηματιστήρια, είναι οι ανησυχίες για το πότε θα σταματήσει η αμερικανική Federal Reserve να παρέχει άφθονη ρευστότητα στην αγορά, καθώς και αναμονή της ετυμηγορίας γερμανικού δικαστηρίου σχετικά με την νομιμότητα των αγορών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Τα στατιστικά από την Κίνα που δείχνουν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, επιδεινώνουν την εικόνα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Την πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο περιορίζουν οι ανακοινώσεις από το στατιστικό μέτωπο, όπου ο δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων ανήλθε τον Μάιο στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους. Ο δείκτης της National Federation of Independent Business αυξήθηκε 2,3 μονάδες στο 94,4 τον Μάιο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Dole Food εκτινάσσεται 18% μετά την πρόταση του προέδρου και CEO για την πλήρη εξαγορά της επιχείρησης.

Ο τίτλος της Lululemon Athletica βουλιάζει 14% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Wall Street ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση με μικρές μεταβολές.

Μαζί με τις πιέσεις που χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης σήμερα, το δολάριο υποχωρεί κάθετα έναντι του ιαπωνικού γεν. Διαμορφώνεται στα 97 γεν από 98,64 γεν πριν την απόφαση της BoJ να διατηρήσει αμετάβλητη νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων χρηματιστηρίων έχει διολισθήσει 10% από το ζενίθ του.

Κάθετη πτώση εμφανίζουν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού και των βασικών μετάλλων. Το συμβόλαιο Αυγούστου του πολυτίμου μετάλλου υποχωρεί 1% στα 1.373 δολάρια ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου διολισθαίνει κάτω από τα 95 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη. Υποχωρεί 1,14% στα 94,67 δολ. αυτή την ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v