Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν άντεξε η θετική αντίδραση της Wall Street

Εναλλαγές προσήμων χαρακτηρίζουν την συνεδρίαση στην Wall, καθώς η προσπάθεια θετικής αντίδρασης των δεικτών "ξεφούσκωσε" γρήγορα. Εξανεμίστηκαν 1,9 τρισ. δολ. τις τελευταίες εβδομάδες από τις διεθνείς αγορές. Ανοδος χρυσού και πετρελαίου.

Δεν άντεξε η θετική αντίδραση της Wall Street

Εναλλαγές προσήμων επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η αρχική θετική αντίδραση μετά από δύο συνεδριάσεις με έντονες απώλειες, "ξεφούσκωσε" γρήγορα. 

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με δυναμική αλλά τα κέρδη περιορίστηκαν γρήγορα, τα πρόσημα έγιναν μικτά και τελικώς "γύρισαν" προς τα κάτω. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,46% στις 15.053 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,5% στις 1.618 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,61% στις 3.417 μονάδες.

Για κάθε μετοχή που ενισχύεται, σχεδόν τρεις υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών ανέρχεται στα 228 εκατομμύρια μετοχές.

Η ημέρα είναι φτωχή σε στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία και το επίκεντρο στρέφεται στις διεθνείς εξελίξεις, όπου η βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη επί τρίτο συνεχόμενο μήνα, πρόσφερε την αρχική στήριξη στις αγορές.

Η Wall Street υπέκυψε χθες σε έντονες απώλειες επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς κλιμακώνονται οι φόβοι ότι οι κεντρικές τράπεζες θα σταματήσουν να προσφέρουν άφθονη ρευστότητα στην αγορά.

Τα αναδυόμενα χρηματιστήρια, που διολίσθησαν χθες 10% κάτω από το ζενίθ τους, εμφανίζουν σήμερα περισσότερη «ηρεμία.»

Οι τιμές του χρυσού "γυρίζουν" ανοδικά μετά την πρώτη των χρηματιστηρίων και το συμβόλαιο του ομετάλλου ενισχύεται 15 δολ. στα 1.392 δολ. ανά ουγκιά. Και το πετρέλαιο ενισχύεται, με το συμβόλαιο στα 95,86 δολ. ανά βαρέλι (+0,56%). 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Bloomberg, στο χρηματιστηριακό «ξεπούλημα» των τριών τελευταίων εβδομάδων εξανεμίστηκαν 1,9 τρισ. δολάρια από την παγκόσμια αξία των μετοχών.

Ενώ πάντως, σύμφωνα με πρακτορείο, ο δείκτης MSCI All-Country World Index που καλύπτει τα χρηματιστήρια στις προηγμένες και αναδυόμενες αγορές, έχει διολισθήσει 4,2% από τις 22 Μαΐου, ο δείκτης MSCI Frontier Markets που καλύπτει τις «παραμεθόριες» αγορές έχει απόδοση 0,5% περιλαμβανομένων των μερισμάτων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v