Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τις απώλειες η Wall μετά την Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά την ανακοίνωση της Fed ότι βλέπει υποχώρηση των κινδύνων για οικονομία και αγορά εργασίας. Αρνητικό γύρισμα για χρυσό και πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο. Άλμα για αποδόσεις ομολόγων.

Οι μετοχές της Wall κινούνται χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση της Fed ότι βλέπει υποχώρηση των κινδύνων για την αμερικάνικη οικονομία και την αγορά εργασίας. 

Ο δείκτης Dow Jones διολισθαίνει 0,90% στις 15.183 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,90% στις 1.637 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,67% χαμηλότερα στις 3.459 μονάδες.

Η Fed ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα 85 δισ. δολάρια μηνιαίως. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν ότι βλέπουν υποχώρηση των κινδύνων για την οικονομία και την αγορά εργασίας. 

Ο πρόεδρος της Fed, Βen Bernanke, δήλωσε ότι τα μέλη της κεντρικής τράπεζας εκτιμούν πως είναι κατάλληλη μια σταδιακή επιβράδυνση του μηνιαίου ρυθμού αγοράς ομολόγων αργότερα μέσα στο 2013.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μπορεί να λήξει στα μέσα του 2014.

Άλμα σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αμέσως μετά την έναρξη της ομιλίας του κ. Bernanke.

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου εκτινάχθηκε στο 2,31%, σημειώνοντας αύξηση 5,57%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2012.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 5ετους ομολόγου ανήλθε στο 1,2%, καταγράφοντας άνοδο 13,05%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Adobe πραγματοποιεί άνοδο 7%, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Η μετοχή της Sprint Nextel υποχωρεί 3%, μετά την ανακοίνωση της Dish ότι δεν θα κάνει νέα προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας.

Πτώση 1,3% σημειώνει η μετοχή της Tesla Motors, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την ανάκληση οχημάτων.

Η μετοχή της FedEx κινείται 0,53% υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο πραγματοποιεί πτώση 0,15% στα 98,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,36% χαμηλότερα στα 1.361 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέστρεψε τις αρχικές απώλειες και μετά την απόφαση της Fed ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του δολαρίου με το ιαπωνικό νόμισμα κινείται στο επίπεδο των 96,7 γεν και με το ευρώ στο επίπεδο των 1,32 δολαρίων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v