Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν στο "κόκκινο" οι δείκτες στη Wall Street

Μικρή πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Ενισχύεται το δολάριο. Ανακάμπτει ο χρυσός. Πάνω από το 2,5% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους. Πιέσεις για το πετρέλαιο. Άνοδος 1% για τη μετοχή του Facebook.

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι μετοχές στη Wall, επιστρέφοντας σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 14,713 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,52% στις 1.580 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,06% χαμηλότερα στις 3.329 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Dow Jones πραγματοποίησε βουτιά 354 μονάδων, την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 9 Νοεμβρίου του 2011. Μεγάλες απώλειες σημείωσαν ο χρυσός και το πετρέλαιο, ενώ μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι αποδόσεις του 10ετους ομολόγου.

O πρόεδρος της St Louis Fed, James Bullard, δήλωσε ότι η Fed δεν επέλεξε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσει τα σχέδια επιβράδυνσης της ποσοτικής χαλάρωσης αργότερα το 2013.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για να εξηγήσει την διαφοροποίηση του από την απόφαση της Fed, ο κ. Bullard υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα θα έπρεπε να περιμένει "πιο ξεκάθαρα σημάδια" ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

O κ. Bullard τόνισε ότι ανησυχεί για τον χαμηλό πληθωρισμό, ο οποίος είναι πολύ χαμηλότερα από το στόχο του 2% και υπογράμμισε ότι οι αξιωματούχοι της Fed πρέπει να διαμηνύσουν ότι είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν τον στόχο για τον πληθωρισμό.

Τα αμερικανικά ομόλογα συνεχίζουν τη βουτιά των δύο τελευταίων ημερών. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου σημειώνει άνοδο 3,73%, στο 2,51%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο πραγματοποιεί πτώση 1,65% στα 93,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,53% στα 1.293 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κυμαίνεται στο επίπεδο του 1,31 δολάρια.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή του Facebook καταγράφει άνοδο 2%, μετά την παρουσίαση νέας εφαρμογής βίντεο για το Instagram. Η UBS αναβάθμισε την Παρασκευή τη σύσταση της μετοχής σε “buy”.

Η μετοχή της Oracle πραγματοποιεί βουτιά 8%, μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων τριμήνου που ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v