Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευνοϊκά στατιστικά ωθούν την Wall Street

Τα καθησυχαστικά σχόλια της κεντρικής τράπεζας της Κίνας όσον αφορά τους φόβους για πιστωτικό κράχ και τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία στηρίζουν σε θετική αντίδραση τα διεθνή χρηματιστήρια. Ενισχύεται περίπου 1% η Νέα Υόρκη.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 14.751 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,63% στις 1.583 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,46% στις 3.335 μονάδες.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην συνεδρίαση στην Νέα Υόρκη βρίσκονται κυρίως οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που έδωσαν καλά μηνύματα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Οι παραγγελίες, που καθρεφτίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις των Αμερικανών εργοδοτών, αυξήθηκαν 3,6%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Επίσης, οι τιμές των αμερικανικών σπιτιών εκτινάχθηκαν τον Απρίλιο, εμφανίζοντας την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία (2,5%) και την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε επτά χρόνια (12,1%), σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των S&P/Case-Shiller.

Τέλος, μεγάλη βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Ιούνιο στην αμερικανική οικονομία, που ανήλθε στο 81,4 τον  Ιούνιο. Πρόκειται για το υψηλότερο μέγεθος από τον Ιανουάριο 2008. 

Κλίμα θετικής αντίδρασης ενέπνευσαν από νωρίτερα οι δηλώσεις από την κεντρική τράπεζα της Κίνας, που διασκέδασε τους φόβους για πιστωτική αποστράγγιση στην αναπτυσσόμενη ασιατική οικονομία.

Οι δηλώσεις στελεχών της Federal Reserve, που επίσης καθησύχασαν τους επενδυτές ότι δεν επίκειται άμεσα ανάκληση της πολιτικής παροχής ρευστότητας, περιόρισαν χθες τις απώλειες στην Wall Street και συνεισφέρουν στην σημερινή άνοδο.

Αρκετοί αναλυτές σχολιάζουν ότι οι αγορές θα παραμείνουν νευρικές όλο το καλοκαίρι, με αρκετά σκαμπανεβάσματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v