Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικές: "Καμπανάκι" για καιρικά φαινόμενα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η υπερθέρμανση των ωκεανών δημιουργεί πρόβλημα στις ασφαλιστικές, που προειδοποιούν ότι πολλές περιοχές είναι πλέον "μη ασφαλίσιμες".

Ασφαλιστικές: Καμπανάκι για καιρικά φαινόμενα
Η ταχύτητα με την οποία αυξάνεται η θερμοκρασία των ωκεανών απειλεί την ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών να πωλούν οικονομικά συμβόλαια σε όλο και περισσότερα μέρη ανά τον κόσμο, προειδοποιούν οι ασφαλιστικές σύμφωνα με τους FT.

Ήδη, περιοχές της Βρετανίας και η Φλόριντα των ΗΠΑ διαθέτουν ένα «περιβάλλον κινδύνου που είναι μη ασφαλίσιμο», σύμφωνα με το διεθνές ασφαλιστικό think tank, Geneva Association. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, αυτές είναι απίθανο ότι θα είναι οι τελευταίες περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τέτοιο πρόβλημα.

Κατά τον ίδιο, οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν περισσότερα χρήματα στην προστασία κατά των πλημμυρών και να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς οικοδόμησης σε περιοχές υψηλού ρίσκου προκειμένου να μετριάσουν τις καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, επικαλούμενος τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Sandy που έπληξε πέρυσι κυρίως τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι, και οι οποίες κόστισαν στην οικονομία περίπου 65 δισ. δολάρια.

Πάντως, παρά τις ζημιές από τον Sandy και από μια σειρά άλλες φυσικές καταστροφές που εκδηλώθηκαν πέρυσι, γενικά τα παγκόσμια premium της ασφάλισης περιουσίας έχουν παραμείνει σταθερά. Ωστόσο, οι ασφαλιστικές προειδοποιούν πως τα premiums έχουν παραμείνει με τεχνητό τρόπο σε χαμηλά επίπεδα, λόγω των κεφαλαίων που εισέρρευσαν στον κλάδο επειδή τα επιτόκια υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v