Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Η κεντρική τράπεζα υπόσχεται λογικά επιτόκια

Μετά από το ισχυρό sell off στις αγορές και τις έντονες αντιδράσεις για την "στωική" της στάση, η κεντρική τράπεζα της Κίνας παρεμβαίνει. Δηλώνει ότι θα καθοδηγήσει τα επιτόκια σε "λογικά" επίπεδα και υπόσχεται "ευέλικτη" διαχείριση της ρευστότητας.

Κίνα: Η κεντρική τράπεζα υπόσχεται λογικά επιτόκια

Μετά την έντονη αναστάτωση που έχει προκληθεί στην Κίνα – και όχι μόνο – από την κρίση ρευστότητας και την εκτίναξη των επιτοκίων διατραπεζικής σε επίπεδα ρεκόρ, η κεντρική τράπεζα της χώρας παρεμβαίνει.

Χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις με sell off για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου στην κινεζική αγορά και έντονες αντιδράσεις για την «στωική» στάση της κεντρικής τράπεζας που βάσει πολλών αναφορών, θέλει να ελέγξει το σκιώδες τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Η κατάλληλη διαχείριση της ρευστότητας θα βοηθήσει τη διατήρηση λογικής ανάπτυξης στα κεφάλαια και τη συνολική κοινωνική χρηματοδότηση της Κίνας και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα διαχειριστεί τη ρευστότητα με ευέλικτο τρόπο» δήλωσε ο Ling Tao, αντιπρόεδρος του υποκαταστήματος της κεντρικής τράπεζας στη Σαγκάη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Συμπλήρωσε ότι θα σταθεροποιήσει τις προσδοκίες και θα καθοδηγήσει τα επιτόκια σε «λογικά επίπεδα» διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με κάθετη πτώση 5,3%. Σήμερα Τρίτη, η συνεδρίαση ξεκίνησε με βουτιά μεγαλύτερη από 4%. Οι απώλειες όμως, εξανεμίστηκαν με αυτές τις δηλώσεις με τον Shanghai Composite να υποχωρεί τελικά κατά 0,19% στις 1959 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v