Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήματα ανόδου στη Wall Street

Ανοδικά οι αμερικανικοί δείκτες παρά την πτωτική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο 1,8%. Νέα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με άλμα 3% στη Μαδρίτη. Κάθετη πτώση για χρυσό σε χαμηλό 3ετίας.

Με κέρδη κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street παρά την αιφνιδιαστική πτωτική αναθεώρηση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ. Οι επενδυτές φαίνεται πως στέκονται περισσότερο στο πώς θα αντιδράσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στα νέα δεδομένα για την αμερικανική οικονομία.

Έτσι, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,77% στις 14.874 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,75% στις 1.600 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,81% στις 3.374 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης πρώτου τριμήνου για την αμερικανική οικονομία αναθεωρήθηκε στο 1,8% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,4%. Η εξέλιξη έπιασε εξ απήνης τους επενδυτές.

Αναλυτές εκτιμούν ότι με αυτές τις εξελίξεις ενδεχομένως και να αναθεωρηθούν τα σχέδια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ περί επιβράδυνσης της αντισυμβατικής νομισματικής πολιτικής από τα τέλη του έτους.

Το θετικό κλίμα συνεχίζεται και τις ευρωπαϊκές αγορές, με το γερμανικό DAX 30 να καταγράφει άνοδο 1,73% στις 7946 μονάδες, το γαλλικό CAC 40 κατά 1,9% στις 3719 μονάδες και τον ισπανικό IBEX με άλμα 3,034% στις 7837 μονάδες.

"Εάν δει κανείς την πραγματική ανακοίνωση της Fed θα διαπιστώσει ότι η επιβράδυνση εξαρτάται από τα οικονομικά μεγέθη και εάν δει κανείς τη διαδικασία προβλέψεων της Fed θα δει ότι συνήθως είναι πιο αισιόδοξη από ότι συμβαίνει τελικά" εξηγεί ο Rick Robinson της Welss Fargo Private Bank και συμπληρώνει: "Κατά συνέπεια οι αγορές συνειδητοποιούν επιτέλους ότι οι κινήσεις της Fed θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά μεγέθη. Ας δούμε λοιπόν ποια θα είναι η πορεία των οικονομικών μεγεθών". 

Έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές  του κλάδου χρυσού, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κατρακύλησε σε χαμηλό 3ετίας. Συγκεκριμένα, η Gold Fields καταγράφει κάθετη πτώση 5,3% και η Barrick Gold Corp υποχωρεί κατά 4,9%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v