Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 150 μονάδων για τον Dow Jones

Άνοδος στη Wall Street για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση παρά τα κατώτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία ανάπτυξης στις ΗΠΑ. Έκτη ημέρα ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του ευρώ. Πτώση για το χρυσό. Άνοδος για το πετρέλαιο.

Κέρδη στη Wall Street καθώς η αναθεώρηση προς τα κάτω του ΑΕΠ στις ΗΠΑ δημιούργησε εκ νέου προσδοκίες ότι η Fed θα διστάσει να προχωρήσει σύντομα σε σταδιακή ανάκληση των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναλυτικά το ΑΕΠ στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό στο α' τρίμηνο του 2013, στο 1,8% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ανάπτυξη 2,4%. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές στο Marketwatch προέβλεπαν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα διατηρηθεί αμετάβλητος στο 2,4%.

Όπως ανέφερε ο αναλυτής της Boston Advisor, James Gaul, "Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να επικρατούν τάσεις ρευστοποιήσεων στη Wall ενώ στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις βλέπουμε οι αγοραστές να επανέρχονται στην αγορά. Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία πλέον αποτελούν καλή είδηση για τους επενδυτές καθώς δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου η Fed να μην προχωρήσει άμεσα σε περιορισμό των μέτρων οικονομικής στήριξης».

Στο εταιρικό μέτωπο αξιόλογη άνοδο σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Bank of America να ενισχύεται 0,7% και της Citigroup 1,3%.

Στον αντίποδα η μετοχή της Apollo Group υποχωρούσε έως 8,4% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση για τον δείκτη S&P καθώς το μεγαλύτερο κολλέγιο των ΗΠΑ ανακοίνωσε «βουτιά» στα κέρδη του τρίτου δημοσιονομικού τριμήνου λόγων μείωσης των νέων εγγραφών.

Ειδικότερα στον S&P, εννέα από τους δέκα κλάδους που συγκροτούν τον δείκτη κινήθηκαν σήμερα ανοδικά με τα πρωτεία να κατέχουν οι κλάδοι υγείας και βιομηχανίας.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,02% στις 14.910,14 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,96% στις 1.603,26 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,85% στις 3.376,22 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,19 δολ. με άνοδο 1,95% ενώ το δικαίωμα της CocaCola HBC υποχωρούσε 1,5% στα 22,44 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε για έκτη διαδοχική ημέρα έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε χαμηλό αντίστοιχο της 3ης Ιουνίου ήτοι στο 1,02991 δολ.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,54% μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,2% στα 95,53 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατακόρυφα 3% στα 1.240 δολ./oz, σε χαμηλό τριετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v