Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριτώνει η θετική αντίδραση στην Wall Street

Συνεχίζεται επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση η ανάκαμψη στην Wall Street. Ευνοϊκά τα στατιστικά για την απασχόληση και την κατανάλωση στην αμερικανική οικονομία. Επανέρχεται στις 15.000 μονάδες ο δείκτης Dow Jones. Κάτω από τα 1.200 δολ. ο χρυσός.

Η ευνοϊκή στατιστική εικόνα για την αμερικανική οικονομία υποστηρίζει σε ανάκαμψη επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,65% στις 15.005 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,58% στις 1.612 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,6% υψηλότερα στις 3.396 μονάδες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για την συνέχεια στις ομιλίες τριών στελεχών της Federal Reserve, από την οποία οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική.

Η αρνητική αναθεώρηση του αμερικανικού ΑΕΠ χθες, τροφοδότησε ελπίδες ότι η Fed θα καθυστερήσει να πάρει πίσω τα μέτρα παροχής ρευστότητας, υποστηρίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ανάκαμψης στην Wall Street.

Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 346.000 νέοι άνεργοι.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,3% τον Μάιο και το ατομικό εισόδημα αυξήθηκε 0,5%, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργειο Εμπορίου.

Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Clearwire υποχωρεί 1,8% μετά την απόσυρση της προσφοράς εξαγοράς από την Dish Networks Corp.

Η ConAgra Foods κερδίζει 2,5% μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων, ενώ η Paychex υποχωρεί 3% καθώς τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν τους αναλυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v