Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν vs 13 τραπεζών για παιχνίδια στα CDS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγγέλλει κατηγορίες παραβίασης αντιμονοπωλιακών κανόνων σε 13 τράπεζες, τη Markit και την ISDA. Επί τάπητος η συμπαιγνία για αποκλεισμό νέων παικτών από την αγορά CDS. Η λίστα των τραπεζών.

Κομισιόν vs 13 τραπεζών για παιχνίδια στα CDS

Εναντίον 13 τραπεζών και όχι μόνο κινούνται οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων ειδικότερα σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη αγορά των CDS.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ενημέρωσε εγγράφως τις ενδιαφερόμενες τράπεζες, όπως επίσης την ISDA (International Swaps and Derivatives Association) και τη Markit (εταιρεία συλλογής οικονομικών στοιχείων) για τις παραβάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που εντόπισε. Επί τάπητος τίθεται το εάν οι επενδυτές είχαν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης και από άλλες πηγές για τις συναλλαγές που γίνονταν στην αγορά των CDS.

Έχει προηγηθεί διετής έρευνα της Κομισιόν στις τράπεζες που ενεργούν ως dealers στην αγορά CDS για το εάν έδιναν τις περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές, τους δείκτες και όλα τα σχετικά στοιχεία μόνο στη Markit. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα συμπαιγνίας μεταξύ τους ή κατάχρηση πιθανής συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της πρόσβασης στα δεδομένα από άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών πληροφοριών

Οι τράπεζες που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι: Bank of America Merrill Lynch, Barclays, Bear Stearns, BNP Paribas, Citigroup, Morgan Stanley, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, RBS και UBS

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v