Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΡΜΙ: Σταθεροποιείται η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Ενδείξεις σταθεροποίησης στη μεταποίηση της ευρωζώνης διαπιστώνει η Markit. Δεν αποκλείει επιστροφή στην ανάπτυξη στο τρίτο τρίμηνο. Στο 48,8 ο ΡΜΙ από 48,3 το Μάιο. Ανακάμπτει ο ΡΜΙ στην περιφέρεια της ευρωζώνης

ΡΜΙ: Σταθεροποιείται η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Ενδείξεις σταθεροποίησης καταγράφονται στον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης με το δείκτη ΡΜΙ να παράσχει ενθαρρυντικά στοιχεία για την ευρωπαϊκή οικονομία. Συγκεκριμένα, στην τελική ένδειξη Ιουνίου, ο ΡΜΙ διαμορφώθηκε σε υψηλό 16 μηνών, στο 48,8 από 48,3 τον προηγούμενο μήνα. Η αρχική ένδειξη ήταν οριακά χαμηλότερο στο 48,7. 

"Η μεταποίηση της ευρωζώνης δείχνει ευπρόσδεκτα σημάδια σταθεροποίησης. Τόσο η παραγωγή όσο και οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν ελάχιστα κατά τον Ιούνιο και σε αυτή την τροχιά είναι πιθανό να επιστρέψει ο κλάδος σε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου" αναφέρει ο Chris Williamson, της Markit. 

Ο γερμανικός δείκτης ΡΜΙ μειώθηκε τον Ιούνιο στο 48,6 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 48,7. Τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης βρισκόταν στο 49,4. 

Στη Γαλλία, ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 16 μηνών. Συγκεκριμένα, άγγιξε το 48,4 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 48,3. Τον προηγούμενο μήνα ο γαλλικός ΡΜΙ είχε διαμορφωθεί στο 46,4. 

Ο ιταλικός ΡΜΙ επίσης ενισχύθηκε και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011. Συγκεκριμένα άγγιξε το 49,1 έναντι αρχικής ένδειξης στο 47,8 και ενώ τον προηγούμενο μήνα περιορίστηκε στο 47,3. 

Εντυπωσιακή είναι η ενίσχυση του δείκτη ΡΜΙ στην Ισπανία όπου μάλιστα πέρασε το φράγμα το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 50, από 48,1 το Μάιο. Πρόκειται για την υψηλότερη ένδειξη του ισπανικού ΡΜΙ από τον Απρίλιο του 2011. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v