Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και FED κράτησαν στο πράσινο τη Wall

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η αμερικανική αγορά μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της FED και τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της FED και τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, τον Ιανουάριο ανεγέρθηκαν 2,8% περισσότερες νέες κατοικίες στην αμερικανική αγορά, κατόπιν πτώσης 0,7% τον προηγούμενο μήνα ενώ τον ίδιο μήνα η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,9% έναντι 0,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED αν δεν τόνωσαν, τουλάχιστον διατήρησαν το ήπιο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης τα στελέχη της FED επιβεβαίωσαν την αναπτυξιακή πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τη δέσμευση τους να διατηρηθούν τα επιτίκια στα ιστορικά χαμηλά για αρκετό καιρό ακόμα.

Επιπλέον το έλλειμμα, τον Ιανουάριο, στις ΗΠΑ, διαμορφώθηκε στα 43 δισ. δολάρια έναντι 63 δισ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μικτά πρόσημα για τους τραπεζικούς τίτλους με την μετοχή της Citigroup να ενισχύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 4%, της Bank of America 3,1% ενώ στον αντίποδα υποχωρούν οι Wells Fargo και JP Morgan 0,5% και 0,1% αντίστοιχα.

Κέρδη 4% για την μετοχή του βιομηχανικού κολοσσού Deere & Co μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου.

Άνοδος 2% και για τον τίτλο της Home Depot μετά τη βελτίωση στη στεγαστική αγορά.

Σημειώνεται ότι η Hewlett Packard θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Άνοδος 0,5% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 77,5 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 3,5% στα 22,35 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με πτώση 2,6% στα 3,73 δολάρια. Κέρδη 1,3% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,15 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 10.309,17 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,42% στις 1.099,51 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,55% στις 2.226,29 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,62% στις 5.276 μονάδες, ο DAX 1,01% υψηλότερα στις 5.648 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 1,53% στις 3.725 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v