Οριακές διακυμάνσεις για ομόλογα – επιτόκια

Οριακά υψηλότερα διαπραγματεύονται το πρωί της Δευτέρας τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, με τα κέρδη να περιορίζονται όμως λόγω του δείκτη PMI, ενώ οριακές διακυμάνσεις παρατηρούνται στη διατραπεζική αγορά.

Οριακά υψηλότερη η τάση το πρωί της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τα κέρδη να περιορίζονται όμως λόγω των καλών στοιχείων για την ευρωζώνη από το δείκτη PMI, ενώ οριακές διακυμάνσεις παρατηρούνται και στη διατραπεζική αγορά.

Το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο παραμένει στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή, ενώ στην εγχώρια αγορά το κλίμα είναι ελαφρώς διαφορετικό με το αντίστοιχο ελληνικό 10ετές να υποχωρεί κατά 0,39%, με την απόδοσή του στο 5,49%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα ευρωπαϊκά ομόλογα θα μπορούσαν να κινούνται ακόμη περισσότερο ανοδικά, ωστόσο τα κέρδη τους περιόρισε η δημοσιοποίηση του δείκτη τάσεων στη μεταποίηση (PMI) ευρωζώνης, ο οποίος προσέγγισε το Μάιο ”υψηλό” 15μήνου.

Όσον αφορά στη διατραπεζική αγορά, παρατηρούνται μικτές τάσεις με τα euribor ενός και 3μηνών να υποχωρούν οριακά κατά 0,03% (στο 3,38%) και κατά 0,06% (στο 3,48%) αντίστοιχα, ενώ το euribor 6μηνών βρίσκεται στο +0,16% και διαμορφώνεται στο 3,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v