Οριακή άνοδος στις αγορές ομολόγων

Με μικρή άνοδο και χαμηλό όγκο συναλλαγών ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στην εγχώρια αγορά ομολόγων, με το δεκαετές ομόλογο να σημειώνει οριακή άνοδο 0,02% και τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 2,1 δισ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα στις ευρωπαϊκές αγορές, γεγονός το οποίο οφείλεται στη συνέχιση της νευρικότητας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές και στη συνέχιση της πτωτικής πορείας του αμερικανικού νομίσματος. Πτωτικά κινούνται και τα επιτόκια στη διατραπεζική.

Το γερμανικό δεκαετές ομόλογο σημειώνει άνοδο 0,06% και διαπραγματεύεται στο επίπεδο 106,23 μονάδων και την απόδοσή να διαμορφώνεται στο 5,12%. Ο αντίστοιχος ελληνικός τίτλος έκλεισε με άνοδο 0,02% κινούμενος στο επίπεδο 98,53 και την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 5,44%. Ο όγκος των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ.

Οπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι ανοδικές τάσεις που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στα ομόλογα, ευνοούν τη σταθεροποίηση της αγοράς, γεγονός το οποίο ενισχύεται από την αστάθεια που εμφανίζουν το τελευταίο διάστημα οι ευρωπαϊκές μετοχικές αξίες.

Στη διατραπεζική, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινούνται ελαφρώς πτωτικά. ιδικότερα, το euribor ενός μηνός σημειώνει πτώση 0,06% και διαμορφώνεται στο 3,38%, το euribor τριών μηνών υποχωρεί κατά 0,09% και διαμορφώνεται στο 3,48%, ενώ πτώση 0,16% σημειώνει το euribor στο διάστημα των έξι μηνών το οποίο και διαμορφώνεται στο 3,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v