Συνεχίζουν πτωτικά τα ομόλογα

Ίδιο σκηνικό με τη χθεσινή ημέρα για την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, με τις ευρωαγορές να πιέζουν τα ομόλογα σε συνδυασμό με την απρόσμενη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής Γερμανίας τον Αύγουστο.

Η αντίδραση των ευρωαγορών σε συνδυασμό με την απρόσμενη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία τον Αύγουστο, διατηρούν την ευρωπαϊκή αγορά σε αρνητικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο, όπως και το αντίστοιχο γερμανικό υποχωρούν οριακά κατά 0,005%, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,31% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,62%.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, το κλίμα έχει ”βαρύνει” στην αγορά μετά τις χθεσινές δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ για σταθερότητα των επιτοκίων, ενώ η τεχνική αντίδραση των ευρωαγορών –εκτός Φρανκφούρτης- και η απρόσμενη αύξηση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής Αυγούστου στη Γερμανία, την ίδια ώρα που αναμενόταν πτώση, είναι οι παράγοντες που ”πιέζουν” τα ομόλογα.

Στη διατραπεζική το κλίμα θετικό, με τα euribor τριών και 6μηνών στο +0,30% και +0,06% αντίστοιχα, να διαμορφώνονται στο 3,29% και 3,23%, ενώ το euribor 6μηνών παραμένει αμετάβλητο στο 3,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v