Πτωτική η αγορά των ομολόγων

Σε υποχώρηση οδηγήθηκαν οι τιμές των ομολόγων κυρίως λόγω της απομάκρυνσης του ενδεχόμενου μείωσης των ευρωπαικών επιτοκίων, σύμφωνα με τις δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ. Στο 4,66% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Η μερική ενίσχυση των χρηματιστηριακών αγορών και οι δηλώσεις Ντούιζενμπεργκ ότι το σημερινό επίπεδο των επιτοκίων στην ευρωζώνη είναι το κατάλληλο, επειδή οι κίνδυνοι του πληθωρισμού τείνουν προς εξισορρόπηση, οδήγησαν σε πτώση τις τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,856 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,985 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,871 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα (λήξεως Μαρτ. 2005) με 351 εκατ. ευρώ καθώς και στη νέα έκδοση 10 ετών τίτλων (λήξεως Μάιος 2012) με 350 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διατηρήθηκε στο 0,32% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να αυξάνεται οριακά στο 4,66% και αυτή των γερμανικών στο 4,34%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας διαμορφώθηκε στο 3,31%. Αμετάβλητο στο 3,30% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 3,28% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με οριακή άνοδο στο 3,05% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v