Αγοραστικό ενδιαφέρον για Ομόλογα

Τα δυσοίωνα στοιχεία και οι προβλέψεις για την οικονομία της ευρωζώνης, ενίσχυσαν τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 3,4 δισ. ευρώ.

Τα δυσοίωνα στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης αλλά και οι δυσμενείς προβλέψεις των αναλυτών για τα στοιχεία που αναμένονται την

επόμενη εβδομάδα για την οικονομία της Γερμανίας, ενίσχυσαν τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 3,488 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,833 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,605 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα 10ετή ομόλογα με 430 εκατ. ευρώ καθώς και στη νέα έκδοση πενταετών τίτλων με 378 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,34% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου στο 4,72% και αυτή των γερμανικών στο 4,38%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,29%, ενώ υποχώρηση στο 3,30% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Μείωση στο 3,27% σημείωσε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, και με οριακή άνοδο στο 3,08% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v