Πτώση στα ομόλογα

Παρά τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία, η βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, οδήγησε σε πτώση τις τιμές των ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 3,6 δισ. ευρώ.

Παρά τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία, η βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, οδήγησε σε πτώση τις τιμές των ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά υπήρξαν έντονες διακυμάνσεις.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,631 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,891 δισ. ευρώ αφορούσαν αγορές και τα υπόλοιπα 1,740 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα με 420 εκατ. ευρώ και στους 10ετείς τίτλους με 390 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο περιορίστηκε οριακά και διαμορφώθηκε στο 0,33% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται στο 4,64% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού να υποχωρεί στο 4,30%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε στο 3,31%. Υποχώρηση στο 3,31% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ με οριακή υποχώρηση στο 3,08% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v