Περιορισμένο ενδιαφέρον για ομόλογα

Πτωτικά κινήθηκαν στο σύνολό τους σχεδόν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, αλλά και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο. Στην ΗΔΑΤ οι συναλλαγές ανήλθαν στα 1,987 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. αφορούσε σε πωλητές.

Πτωτικά κινήθηκαν στο σύνολό τους σχεδόν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, αλλά και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,987 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 987 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγορών και το 1 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα πενταετή ομόλογα με 270 εκατ. ευρώ και στα 10ετή με 215 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,337% με την απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,67% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,33%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε στο 3,32%, ενώ στο ίδιο επίπεδο 3,32% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και με οριακή άνοδο στο 3,18% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v