Πτωτικές τάσεις για τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομιματικού Ταμείου, η ανακοπή των έντονων πτωτικών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η καλύτερη της αναμενομένης εξέλιξη του δείκτη Ifo, οδήγησαν σε πτώση τα ευρωπαϊκά ομόλογα. Έντονη η συναλλακτική δραστηριότητα στην εγχώρια αγορά.

Οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομιματικού Ταμείου, η ανακοπή των έντονων πτωτικών τάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η καλύτερη της αναμενομένης εξέλιξη του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία οδήγησαν σε πτώση τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκε και σήμερα έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία όμως ήταν στραμμένη κατά κύριο λόγο στις πωλήσεις. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 4,51 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,56 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 2,95 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα με 615 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές 525 εκατ. ευρώ καταγράφηκαν και στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,33% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να αυξάνεται οριακά στο 4,67% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,32%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια κινήθηκαν πτωτικά στις βραχυχρόνιες περιόδους. Ετσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,32%, ενώ με οριακή υποχώρηση στο 3,32% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,31% παρέμεινε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα, ενώ αμετάβλητο στο 3,15% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v