Ανεβάζει τα ομόλογα ο γερμανικός Ifo

Τάσεις ανόδου καταγράφει από το πρωί της Τετάρτης η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, κυρίως λόγω της νέας υποχώρησης του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo, αλλά και των ανησυχιών για σύντομη επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Η νέα υποχώρηση του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo, αλλά και οι ανησυχίες για σύντομη επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ, ωθούν το πρωί της Τετάρτης ανοδικά την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,015%, ενώ το αντίστοιχο γερμανικό καταγράφει άνοδο 0,19% πιέζοντας το yield στο χαμηλότερο επίπεδο τριετίας στο 4,27%. Στην εγχώρια αγορά, μετά το καλό χθεσινό κλίμα από τη δημοπρασία τριετών ομολόγων, το 10ετές ελληνικό κινείται με άνοδο 0,30% με την απόδοσή του στο 4,65%.

Οι αναλυτές αποδίδουν την ανοδική τάση αφενός στη νέα υποχώρηση του γερμανικού δείκτη Ifo στο 88,2 το Σεπτέμβριο –την τέταρτη συνεχή μηνιαία πτώση-, και αφετέρου στην έντονη φημολογία ότι ενδεχόμενη μονομερής επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράκ θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Στη διατραπεζική αγορά η εικόνα είναι μικτή καθώς μόνο το euribor 1μηνός κινείται κατά 0,03% ανοδικά προσεγγίζοντας το 3,31%, ενώ τα αντίστοιχα τριών και 6μηνών υποχωρούν κατά 0,15% (στο 3,28%) και κατά 0,56% (στο 3,20%) αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v