Υποτονικά τα ομόλογα εν αναμονή της FOMC

Χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα διαπραγματεύονται το πρωί της Τρίτης τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδυτές δεν προχωρούν σε αγοραπωλησίες πριν την απόφαση της FOMC για τα επιτόκια αργότερα το απόγευμα, που αναμένεται μεν να παραμείνουν σταθερά, αλλά βαρύτητα θα δοθεί στις επισημάνσεις για το μέλλον.

Μικρές διακυμάνσεις το πρωί της Τρίτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, καθώς όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, δεν σημειώνονται σημαντικές αγοραπωλησίες εν αναμονή της απόφασης της FOMC για τα επιτόκια αργότερα το απόγευμα και περισσότερο των επισημάνσεων για τη μελλοντική πολιτική στα επιτόκια.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά 0,10% όσο και το αντίστοιχο γερμανικό, ενώ στην εγχώρια αγορά το ελληνικό δεκαετές υποχωρεί κατά 0,08% με την απόδοσή του στο 4,63%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι όποιες πράξεις θα γίνουν μετά την απόφαση για τα αμερικανικά επιτόκια, τα οποία το πιο πιθανό είναι ότι θα παραμείνουν στο 1,75%, ωστόσο το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι όποιες επισημάνσεις των τραπεζιτών για τα πρόσφατα στοιχεία που υποδεικνύουν νέα φάση ύφεσης. Οι ίδιοι τονίζουν ότι θα είναι ”τουλάχιστον ενδιαφέρον” εάν η FED δείξει ότι διατηρεί την ίδια ”στάση σύγχυσης” με αυτήν της ΕΚΤ για τη μελλοντική πολιτική επιτοκίων.

Στη διατραπεζική αγορά, το κλίμα είναι αναλόγως υποτονικό, με το euribor 1μηνός σταθερό στο 3,31% και τα άλλα δύο τριών και 6μηνών να υποχωρούν κατά 0,15% (πέριξ του 3,29%) και 0,25% στο 3,21% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v