Ανοδικά τα ομόλογα εν αναμονή του ευρωτιμάριθμου

Ανοδικές τάσεις το πρωί της Τετάρτης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία ενισχύεται ως αποτέλεσμα της ”βουτιάς” των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όπου σημειώνονται εκτεταμένες ρευστοποιήσεις λίγο πριν την ανακοίνωση του ευρωπληθωρισμού Αυγούστου.

Ανοδικά κινούνται τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της πτώσης των ευρωαγορών, όπου σημειώνονται εκτεταμένες ρευστοποιήσεις λίγο πριν την ανακοίνωση του ευρωπληθωρισμού Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κερδίζει 0,045% και το αντίστοιχο γερμανικό 0,40%, ενώ και στην εγχώρια αγορά η τάση είναι ανοδική με το ελληνικό 10ετές να βρίσκεται στο +0,56% και την απόδοσή του στο 4,66%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τάση στην αγορά θα προσδιοριστεί μετά την ανακοίνωση του τιμάριθμού της ευρωζώνης για το μήνα Αύγουστο (αργότερα το μεσημέρι) δείκτης που αναμένεται να έχει αυξηθεί στο 2,1%. Άλλωστε, τονίζουν οι ίδιοι, αυτός είναι ένας και από τους κύριους λόγους που από νωρίς το πρωί σημειώνονται εκτεταμένες ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες υποχωρούν σημαντικά.

Στη διατραπεζική αγορά το κλίμα είναι υποτονικό, καθώς τα euribor υποχωρούν. Κατά 0,03% υποχωρεί το euribor 1μηνός στο 3,31%, κατά 0,18% το αντίστοιχο 3μηνών που διαμορφώνεται στο 3,30% και κατά 0,85% υποχωρεί το euribor 6μηνών προσεγγίζοντας το 3,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v