Υποτονικά τα ομόλογα ελλείψει ειδήσεων

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαπραγματεύονται στην έναρξη της εβδομάδας τα ομόλογα στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς εν μέρει η αντίδραση των ευρωαγορών, αλλά και η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων, δίνουν ένα υποτονικό κλίμα στην αγορά.

Η έλλειψη μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και η εν μέρει αντίδραση των ευρωαγορών, οδηγούν την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων σε ένα υποτονικό ρυθμό το πρωί της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο υποχωρεί οριακά κατά 0,02%, ρυθμό που ακολουθεί και το γερμανικό 10ετές, ενώ στην εγχώρια αγορά, το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 0,20% με την απόδοσή του στο 4,76%.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ”νωθρή συνεδρίαση” καθώς από τη μία η αντίδραση των ευρωαγορών ”πιέζει” οριακά τις τιμές των ομολόγων, από την άλλη η έλλειψη ανακοινώσεων σοβαρών μακροοικονομικών δεικτών, απωθεί τους επενδυτές από νέες αγοραπωλησίες.

Στη διατραπεζική αγορά, η εικόνα είναι θετικά ύστερα από αρκετές ημέρες, με τα euribor ενός και 3μηνών να κυμαίνονται στο 3,31% καταγράφοντας αμφότερα άνοδο της τάξεως του 0,03%. Και το euribor 6μηνών κινείται κατά 0,15% ανοδικά, προσεγγίζοντας το 3,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v