Ανοδος και σήμερα για τα ομόλογα

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές οι τιμές ομολόγων λόγω της άσχημης πορείας των κεφαλαιαγορών. Στην εγχώρια αγορά ομολόγων ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ανήλθε στα 4,25 δισ. ευρώ.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και σήμερα οι ευρωπαϊκές οι τιμές ομολόγων, καθώς οι φόβοι επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, και η δυσμενής εικόνα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας την οποία σκιαγράφησε χθες ο πρόεδρος της FED Άλαν Γκρίνσπαν, οδήγησαν περισσότερους επενδυτές στην αγορά των ομολόγων.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων ο όγκος των συναλλαγών κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με τις εντολές για αγορές και πωλήσεις να είναι σχετικά μοιρασμένες.

Το ύψος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 4,25 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,133 δισ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης και τα υπόλοιπα 2,117 δισ. ευρώ σε εντολές αγοράς. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στο τριετές ομόλογο με 550 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 510 εκατ. ευρώ υπήρξαν στο διετές ομόλογο. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στις 0,3450 μονάδες από 0,3478 μονάδες χθες, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,760% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,415%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια σημείωσαν αυξομειώσεις σε όλες σχεδόν τις περιόδους. Έτσι, το επιτόκιο μίας ημέρας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,30%, ενώ αυξήθηκε στο 3,31%, από 3,30% χθες, το επιτόκιο των δύο ημερών. Στο 3,31%, από 3,30% χθες, αυξήθηκε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ αντίθετα μειώθηκε στο 3,26% το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v