Σημαντική ενίσχυση των τιμών των ομολόγων

Ενισχυμένα εμφανίστηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά ομόλογα, εξαιτίας της δημοσιοποίησης της ”Μπεζ Βίβλου” και των προειδοποιήσεων του προέδρου της FED. Στην εγχώρια αγορά ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,46 δισ. ευρώ.

Ενισχυμένα εμφανίστηκαν σήμερα τα ευρωπαϊκά ομόλογα, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση της ”Μπεζ Βίβλου” της FED, και των σημερινών προειδοποιήσεων Γκρίνσπαν, απ’ όπου προκύπτει υποχώρηση στο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων ο όγκος των συναλλαγών κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με τις αγορές να υπερτερούν αρκετά των πωλήσεων, λόγω και της πτώσης των χρηματιστηρίων. Το ύψος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,46 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,28 δισ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης και τα υπόλοιπα 2,18 δισ. ευρώ σε εντολές αγοράς.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε στο πενταετές ομόλογο με 655 εκατ. ευρώ, ενώ συναλλαγές ύψους 460 εκατ. ευρώ υπήρξαν στο διετές ομόλογο. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στις 0,3478 μονάδες από 0,3404 μονάδες χθες, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,81% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,46%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια παρέμειναν αμετάβλητα στο σύνολο σχεδόν των περιόδων. Έτσι, το επιτόκιο μίας ημέρας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,30%, ενώ στο ίδιο επίπεδο (3,30%) διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 3,30% διατηρήθηκε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ αντίθετα μειώθηκε στο 3,30%, από 3,35% χθες, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v