Πτώση στα ομόλογα, λόγω ανεργίας στις ΗΠΑ

Η απρόσμενη μείωση στο 5,7% της ανεργίας στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη θετική αντίδραση των διεθνών χρηματιστηρίων, οδήγησε σε πτώση τις τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές. Πτώση και στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές στα 3,2 δισ. ευρώ.

Η απρόσμενη μείωση στο 5,7% της ανεργίας στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη θετική αντίδραση των διεθνών χρηματιστηρίων, οδήγησε σε πτώση τις τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές. Πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 3,2 δις. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων κυριάρχησαν οι πωλήσεις για την αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,249 δισ. ευρώ, από τα οποία ένα ποσοστό 55% αφορούσαν εντολές πώλησης και το 45% εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική κίνηση καταγράφηκε στα πενταετή ομόλογα με 330 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά στο 0,34% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,77% και του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,42%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν κατέγραψαν αξιόλογες μεταβολές. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 3,30%, ενώ στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή υποχώρηση στο 3,30% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, με υποχώρηση στο 3,20% έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v