Ασφαλές καταφύγιο η αγορά ομολόγων

Ανοδικές τάσεις ακολούθησαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων εξαιτίας των συνεχιζόμενων πιέσεων που δέχονται οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές αγορές. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώθηκε στις 34 μονάδες βάσης.

Ανοδικές τάσεις ακολούθησαν και σήμερα οι τιμές των ομολόγων εξαιτίας των συνεχιζόμενων πιέσεων που δέχονται οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές αγορές. Στην εγχώρια αγορά οι δεκαετείς τίτλοι λήξης 2012 διαμορφώθηκαν στις 103,21 μονάδες, με την απόδοσή τους να υποχωρεί στο 4,82%.

Η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφώθηκε στις 34 μονάδες βάσης. Η αξία των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3 δισ. ευρώ. Οι τιμές των γερμανικών δεκαετών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά δίνοντας το στίγμα και στην ελληνική αγορά. Η τιμή του bund διαμορφώθηκε στις 111,42 μονάδες και η απόδοσή του ανήλθε στο 4,49%.

Όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, εκτός από την συνεχιζόμενη πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στην τρέχουσα ενίσχυση των τιμών των ομολόγων συμβάλλει η ”φιλολογία” περί αποκλιμάκωσης των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, γεγονός το οποίο ενισχύεται και από τα πρόσφατα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογες μεταβολές. Ειδικότερα το euribor στη διάρκεια του ενός μηνός παρέμεινε σταθερό στο 3,33%. Τα επιτόκια στη διάρκεια των τριών και έξι μηνών διαμορφώθηκαν στο 3,34% και 3,32% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v