Ανοδικά τα ομόλογα λόγω μεταποίησης στην ΕΕ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν από το πρωί της Δευτέρας στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, η οποία ενισχύεται αφενός λόγω της πτωτικής πορείας των ευρωαγορών, αφετέρου λόγω της μείωσης της μεταποιητικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας της ευρωζώνης σε συνδυασμό με την πτωτική τάση στα χρηματιστήρια το πρωί της Δευτέρας, ωθούν ανοδική την ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό 10ετές ομόλογο κινείται με ανοδική τάση 0,05%, το αντίστοιχο γερμανικό ενισχύεται κατά 0,16%, ενώ και στην εγχώρια αγορά το ελληνικό 10ετές κινείται με άνοδο 0,08% με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,84%.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο παράγοντας που επηρεάζει θετικά την πορεία των ομολόγων δεν είναι τόσο η πτωτική τάση των ευρωαγορών, όσο η ανακοίνωση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας Αυγούστου στην ευρωζώνη, ο οποίος υποχώρησε στο 50,8 από 51,6 τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.



Στη διατραπεζική αγορά τώρα, η εικόνα είναι αρνητικά με τα επιτόκια euribor να υποχωρούν. Το euribor 1μηνός υποχωρεί κατά 0,06% πέριξ του 3,33%, το αντίστοιχο 3μηνών κατά 0,21% πλησιάζοντας το 3,35%, ενώ και το επιτόκιο 6μηνών υποχωρεί κατά 0,65% διαμορφούμενο στο 3,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v